Opptaksprøve Ryktebørsen

Opptaksprøve Ryktebørsen avd. Holmenbyen, 1933 Lierfoss – Norway
Skjema : HB1933-RB

Innledning :

Norsk Telegrambyrå (NTB) er Norges sentrale nyhetsbyrå. Dom forer aviser og fjernsyn me nyheter frå innland og utland. Sport, underholdning og meir tæll. NTB vart starte i 1867 tå en Danske som hette Alfred.

Ryktebørsen, bygdas svar på NTB

Detta er noe ælle veit. Bor du i bygda og itte veit heilt å du høller på me, så er det mange are som veit det. Og dom kalles for “sladrekjerringer” og er fast ansatt i ryktebørsen. 

Ryktebørsen er like viktig for lokale medier (Indre og Hølmenbyen-Online), som NTB er for VG og Aftenposten. Ryktebørsen forer media me dom viktigste nyhetene, både lokalt og litt utombygds..

Ælle bygder har en ryktebørs. 

Du finner ryktebørser ælle stann. Noen gonger er det lett å se dom, are gonger itte. For dom er unseelige. At dom kler seg nøytralt gjør at dom blander seg blant følk. Se rundt deg, for dom kan stå ve sia tå deg uttas att du veit det!

Di ansatte (skravlekjærringene) i ryktebørsen gjør itte stort tå seg. Detta med skravlekjærringer kommer faktisk frå den tia det var bare kjærringer som arbe me detta. Etter likestillinga kom tredd nedover oss som en ællt for trång jomper vart det likestilling her æv. I dag rapporteres det at ryktebørsen består tå 11.33% mannfolk, 79.5% kvinnfølk og 9.17% som itte veit heilt å dom er.

Ettersom teknologien utvikle seg vart æv ryktebørsen meir effektivisert. Første store forandringa kom da følk fekk telefon. Da kunne dom arbe i smug, og dom spara mange par sko i året på å telefonere istælle for å spasere.

Dom siste åra har internettet ti’i over for telefon. Detta gjør det lettere å samkjøre nyhetsinnhølle på tvers tå bygdegrenser. Dessuten reduseres telefonregninga og belastninga på telefonlinjene.

Teknologien har sine mørke sier

Internettet er itte bare bra for ryktebørsen. Med Internett kom det andre problemer som bremse effektiviteten. Dom ansatte finner stadig menings andre fristelser som opptar dom. Det kan væra oppskrifter på eksotisk mat, bilder tå leddkledde følk, videofilmer tå både følk og dyr som får støllerøkk,og andre vederstyggeligheter.

Det er derfor Norges ryktebørs nå tar et kraftig grep. Detta er et nasjonalt ansvar! Ælle avdelinger har fått beskjed om å rekruttere skravlekjærringer for å styrke børsen. Derfor har det blitt laga en prøve som du kan ta på internett.

Består du prøven så er du ei ekte skravlekjærring. Da kan du få arbe heilt gratis på ryktebørsen uttass å få noe for det. Består du itte kan du lesa nyhetene i avisa som are følk, og tenke på ællt arbe som ligger bakom.

Bevis at du er ei skravlekjærring, ta prøven her!
(Du må ha 275 poeng for å bestå)