Åkke har tie vintern?

Førr litt sea slog je opp i kalendern og såg te mi forskrekkels at det sku vøri vinter. Je såg fleir gonger au, men kom underfund med at det stemte. Da reste je tel mor mi som er en kapasitet på årstier, etter å ha sømføri noa gamle album, viste det seg at dom siste åra så har det faktisk vøri vintern på denna tida ta året.
Vintern er jo synnonymt med mye snø og onger som aker i vega, men det har det itte vøri no særlig tå enda. Deffør setter je meg te å unners, er det den fæle varmgangen i møkkahauga her på Harathon som har førrandre klima’ i heile bygda. Det syde og kokte tur dom lenge srø… Åsså var det jo den dampen som stog tur dom, kan itte ha drie luks i ozonlaget og etse høl i det væ? Isåfall søns je rektig sønn på onga som itte får øki ti vega i år, er da itte rart det blir kriminalitet ta sånt.
På mi ti var det mye snø, og lite møkk som låg på jorda, og vi voks opp og blei følk vi. Je er bekymre førr detta je, det er jo snart jul au! Åssen ske nissen få kommi fram med sla’an da? Kommer te å slite meiene ta’n før’n har passert Meieri’ og da veit vi åstan det blir. Unners om itte Mælbykara ske ta å ringe te’n. By’n på lastebiltur i bygda her. Sånn at onga itte sitter storøgde og venter, innunder julegardiner med snøtunge grenner og engler med bredt vengespenn, fånyttes. 
Detta er je redd blir ei elendig jul… Mest redd er je før at det itte ske væra råd å få akevitt. Det har jo blesi så lændi der sø’ at je er usekker på om dissa linjebåta er på rektig kurs. Men itte skjønner je heller åffer dom på død og liv ske sende denna akevitten væla rundt heller da. Tenk å dom hadde spara om dom hadde kjørt’n rett hit tel Li’foss. Men, detta er bare sånn je sitter og tenker, er så stusselig når det itte er no snø.
Skogbestyrer’n på Harathon..

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.