Klimakrise i Hølmenby’n

Det er strass valg og det prates mye om klima hos dom fleste partier

Her i by’n har vi vøri skåne for alvorlige klimaproblemer. Vel, om en ser lang tebasj te den tia Hølmenbyen faktisk var en holme, så kan en jo grunne litt. Men det er vel sånn at det har en naturlig årsak? Eller itte?
Detta sker vi laga en sak om seinere, for her må det te månedsvis me djup journalistikk!

Klimakrise i vegarenna mot måsan

Vi undres om itte grunnvattnet siger sørover mot Høland ennå. Dyrrukjenne har itte akkurat rønni over dom siste åra. En hadde itte klart å drukne i Dyrrukjenne om en hadde sti’i på hue!

Mye tyder på at måsan blir tørrere for hårt år. Dænn frodige vegetasjonen i vegarenna mot måsan sliter fælt om dagen. Derme er’n nødt om tæll å prøve å tellpasse seg klimaforandringene.

Uttørke sopp, desperat etter vatten

Her om da’n la vi merke tæll en sopp som var så frustrert over lite vatten i bakken, att’n hadde skøti rundt og lagt seg på ryggkul’n. Rota stog rett te værs som en sneisestævver! Han rakk itte riste tå seg jord og grus frå røttene engong før han volt runt. Så desperat var’n etter vatten!

Sånn går det når luftfuktigheta er høgere enn fuktigheta i bakken.

Klimaforandringer gjør at soppen vekser opp ned i vegarenna mot måsan.
Klimakrisa gjør at soppen vekser opp ned i vegarenna mot måsan.

Fenomenet kan beskues på are sia vegen tå 60-skiltet mellom Hølmensvingen og Hølmengutua. Der ligger’n og venter på ei mørk sky, eller at noa kommer og miger på’n.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.