Lokal kunstner auksjonerer bort tegnekunst

Det er itte flusst tå kunstnere på Lierfoss.

Di husser sekkert a Ida Larmo. Ho har høllt på me kunst sea puben på Bjørkelangen hette Tertitten og’n Victor Sæther svesste sprekker i Pionerbåter som hadde tørka inn i sola på Mangensjø’n.

Ei stønn kunne vi Lierfossinger skryte tå at vi hadde ei kunstnerinne blant oss. Ei flott dame som kjørde fort på Safir, og saktere me Amazon. For dikk som husser, så bodde ho på Nordre Holmen Gård ei stønn.

Men så fløtte ho Ida utombygds. Ferden gjikk lang opp i Nord. Kabelvåg fekk ny kunstner og vi mista en. Sea har vi itte hatt no profilerte billedkunstnere her. Men tia forandrer seg menings…

Ukjent kunstner med tegnekunst

Lite visste vi at vi hadde en vordende kunstner iblant oss læll! Denna unge mannen er nok mest kjent for å være sønn tæll en billakkerer. Arbe hass har stort sett vøri å kjøre rundt med plater og kassettband te butikker og bensinstasjoner.

Det var heilt tilfeldig att reddaksjon fekk se at han var igong med billedkunst. Tegnekunst (om vi sker være litt mer presise). Hass «verk» har’n lagt ut på Facebookprofilen sin, og kunstkåte sambygdinger har ællt begynt å by for å sekkre seg kunst som øker i verdi.

Tolkning tå kunst

Kunst kan tolkes ulikt, det veit vi jo. Sånn kunst som følk itte er kar om å skjønne blir tolka reint forskjellig frå individ tæll individ. Tegnekunsten tæll Mr Aastad er nok lettere å tolke enn abstrakt kunst. Men rein plankekjøring er det itte.

Kunstneren sjøl har sagt å billede sker forestille. Redaksjon derimot, har studert verket hass nøye og tolket det på si ega måte.

Tegnekunst frå lokal kunstner på Lierfoss

Redaksjonens tolkning tå billede

Vi begynner heilt i framkant på billede. En kan se gule frontlys og Mercedes-stjerne. Detta betyr at historia bak billede kan være frå Frankrike. Det noe firkanta karosseriet tilsier 70-talet. Dænn tia kjørde dom me gule frontlys på bila der nede.
Farven på bilen er ganskje tradisjonell «blår». Tak-konstruksjonen tyder på at det er en krysning tå Gelenderwagen og pavebil.

En ser at bilen itte kjører. Den står bom rolig på grunn tå treerfeil, for bakfjøra mankerer. Kjøretøyet har da bruksforbud og kan ikke brukes før mangla er retta og godkjent på etterkontroll.

Inni kupeen sitter det 5 individer. Hr. Aastad har beskrivi dom, men reddaksjon har sine ega meninger om dessa. Frå venstre er vi heilt sekker på at den fysste er Johnny Rotten frå Sex Pistols. Det ser vi tydeli på sveisen og nasagrevet. Viere, så har vi nok to unge brødre. Vi kan se at mor dommes tar dom me tæll samma frisør på Lierfoss. Dom sitter og koser seg med rart, mens dom venter på at bilen sker kjøre.

Nummer fire er nødt om å være Donald Trump. Di ser han ruver over dom andre. Han prater og skryter no lendi høgt med utestemme.

Dænn siste er det hæller itte mye tvil om. Det er jo spøkelseskladden!

Det er vanskeli å se no heilhet i detta kunstverket. Frankrike, USA og Andeby er involvert. Frankrike og USA har itte krangla ællt for mye. Det var no småknuffing ute på vattne i no joller på slutten tå 1700-talet og no sånt. Men ellers er dom sånn at dom beundrer nan litt egentli.

Andeby er nok en sånn som dom i Sterilan-reklamen. Dom får ællti væra me. Ælle har jo et godt forhøll te Andeby og dom følka der. Det er vanskelig å si no meir.

Kommentarfeltet

I dag er det viktig å mene no. Følk mener noe om ællt, og meningene tyter fram i æll verdens kommentarfelt på internettet! Under her ser di et kommentarfelt. Di kan jo presentere tolkninga dåres her om di tør?

En kommentar om “Lokal kunstner auksjonerer bort tegnekunst”

  1. For meg så ser det ut som det er pirattaxi med en sjåfør fra et østblokkland, bak han sitter 2 håpefulle barn som har fått sleikeri å eta på for at de skulle væra stille. Bak der sitter far som har vært på Grønland i Oslo og hentet seg en brud som er ikledd en lavo. Det har jeg sett mange ganger der innen for, at de går rundt i sånne lavo telt. Far sitter og gliser og ler og er sikkert veldig spent på hva det er som kommer ut når han får dratt av henne. (forhåpentlig et hunkjønn) Det blir veldig spennende å åpne nesten som på jule aften.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.