Asfalt jamn som fløyelsgraut

Vegarbe er ferdig og trafikken flyter som før

Vi har skrivi om vegarbe et par gonger ti’liere. Fyste gongen nær dom starte me vegarbe og seinere da vi grunne på om det hadde stoppa heilt opp for dom.

Nå ser det ut tæll å væra ferdig. Og vi må nesten få skryte litt tå arbe dom har gjort. Nå kan vi kjøre me traktor tæll Coop uttas at kjærringa reiser tå bakskjermen og havner i vegarenna. Vi kan kjøre fort på trimme moped uttas å bruke nyrebelte. Vi kan gå turer uttass å åkle over.
Asfalten er ny, svart og jamn som fløyelsgraut. En merker itte engong skjøta.

Som en svart stålorm som slynger seg gjønnom vår vakre by

Om en står oppe ve Solvang så er det et majestetisk syn. Asfalt så svart som i magan på en afro-amerikaner slynger seg gjønnom by’n. Vi har fineste vegen i heile kommun, og den kommer tæll å vara lenge!
Kara har gjort et lendi godt grunnarbe. Itte bare har dom asfaltert, men dom freste opp mange tommer gammalt dekke fysst. Deretter kjørte dom på fleirføldine lass me grus før dom la på ny asfalt.

Handelstanden og pendlere er fornøyd

Følk som driver forretning i by’n er gla vegarbe er over. Det har vøri vanskeli for kunder å komma fram, og det har vørti mye tafft salg.
Di som pendler har æv merke det. Det har tæll tier vøri lange køer og trafikkdirigering. Men detta blir fort glømt når en ser detta svarte gullet glinser i regnværet.

Klaging frå østsia by’n

Øst for høgbrua klagas det. Dom kunne bygd opp vegen over tutat sier dom, så itte vattne renner over ved flom. Hørt no så ulikt? Vi trenger flommen for å minske handelslekkasjen! Nå mæ di tenke litt på næringslivet her i by’n og itte bare på dikk sjøl!

Og dessuten kvitter det, når du sker bosetta deg på gærne sia gørrelva. Er du så kraka at du itte kommer over 10 centimeter me gørrvattn da kan du hølle deg hime eller bruke traktor’n.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.