Museår og “feik mus”

Museåret 2020

Di har sekkert fått me dikk at det er mye mus i år. Museår heter det! Følk melder om titalls gnagerer i hus og hytter. Fulle musefeller tømmes stadig menings. Det har tæll å me vøri vanskeli å få kjøfft feller noa stann.
Det var ille nok da Koronaen kom, og nå har følk fått detta å slite me æv!

Men Hølmenbyn’n har fått vøri i fred.

Her i by’n har det itte vøri så gæli me mus. Og det kan være fleire grunner tæll det. Her ser di ei liste med mulige årsaker.

  1. Det er mange katter i by’n, sekkert ei pr. husstand. Katter er flinke tæll å hølle musbestanden nere.
  2. Det kraftige vegarbe laga vibrasjoner i bakken. Da dom fresa opp den gamle asfalten riste det såpass i husa te følk at det klirra i både glas og flasker! Detta kan ha skremt mus tæll skøgs eller tæll are stann i landet.
  3. Mange lider sesongavhengig depresjon (SAD). Nå om dagen er det jo en del høstdepresjoner. Kanskje mus lider tå detta æv? Tidligere har vi jo sett at mus har begått sjølmord på denna tia tå året.

Feik njus

Di har sekkert fått me dikk at det snart er valg i Amerika. Der har dom rekruttert to karer frå gamlehime som nå sløss om å bli president. Han eine tå dom glømmer å tenke seg om før han prater, og han are glømmer det æller meste.
Han fysste tå dessa (som fekk navnet sitt tå’n Don Rosa) har fleir gonger vøri rød i toppen tå sinne og skriki “feik njus”. Spesielt når media skriver om ting han itte børde sagt. Og det skjer jo støtt.

Her i by’n derimot, har vi “feik mus”

For at itte musefeller sker trøttne og ruste i filler har følk tatt i bruk feik mus. Luremus med andre ord. Detta er for å hølle hengsla og fjørene på musefeller i drift.
Kanskje det er for å skremme mus æv, for når dom ser detta så tenker dom sekkert “se å som skjedde med dænn stakkar’n, her tør vi itte gå inn”. Deretter går dom him tæll a musemor og sprer denna nyheten når familien er innom.

Museår og feik mus.
Feik mus i Hølmenby’n

Plutseli er det inga smågnagerer som tør nærme seg Hølmenby’n lenger.

En kommentar om “Museår og “feik mus””

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.