Prøver å kopiere Polsk turistattraksjon.

I denna by’n skjer det no menings. Sist, arkeologisk funn og nå denna gla-saken.

Stadig menings er det følk som prøver å stjæla andres ideer for å bli populære sjøl. I Hølmenbyen er detta itte no unntak. Er det noa tå dikk som har vøri i Polen og sett den skjeive bygningen i Sopot? Det er det vel itte, for det har di vel itte ti’i dikk rå tæll!

Men reddaksjon er forplike tæll å være oppdatert på ælt som skjer. Itte bare her i by’n, men utombygds og utomlands. Så slø dikk ned foran EDB-maskinen, spar penga. Her sker di få høre no rart.

Ustødig byggarbeider

I Sopot var det en kæll som fekk støllerøkk i 2004. Han bygde et hus inspirert tå eventyr sier dom. Egentlig ser det ut som det ut som det kunne vøri gjort tå en murer reddaksjonen kjenner. Men itte en gong han hadde klart å mure så skakt! Huset kan di lesa meir om her (ADVARSEL: Du må ha Våler-engelsk klasse 2 for å skjønne noe).

Skjeivt hus i Polen (Sopot)
Lendi skjeivt hus i Polen.

Lokal eiendoms-magnat prøver å kopiere bygg i Sopot

Detta er kanskje itte så kjent uttaføre by’n ennå. Men det blir det når ei så stor lokalavis som Holmenbyen Online skriver om det! En eiendoms-magnat som blant annet eier gamle butikken er i draget nå. Han har begynt å gjøra om gamle butikken tæll å ligne det kjente bygget i Polen. Vi har ældrin sett noa som fysisk jobber med denna forvandlinga. Men vi kan slø fast at bygningen gradvis ser annsles ut, vyku for vyku, år for år.

Kan detta bli like stor turist-attraksjon som i Sopot? Har byggmester’n planer om å overgå bygget i Sopot? Har han tenkt på ællt detta drar med seg? Kafeer, dasser, parkering og ælt? Er kloakksystemet i by’n kraftig nok tæll å tåle masseturisme æller må det legges rør direkte ner i gørrelva igjen?

Detta er fryktelig spennende følkens. Sker ratt se det er fullt tå fulle turister her snart. Da er det bare å dra ned rullgardina og gjømme seg. Æller å tenker di om detta?

Det skjeive bygget i Hølmenbyen.
Gamle butikken skifter gradvis utseende tæll å ligne kjent bygg i Polen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.