Rundkjøringa kopiert tå avundsjuke følk

Agurktier i Holmenbyen Online

Nær det itte skjer no i by’n så må’n utombygds for å finne no å skrive om. Her prater vi da om utsia Hølmenby’n. Ælle lokalaviser har det sånn somme tier.. Nyhetene kalles da for agurknytt.
Sea bussen stante her på freda’n har det itte skjedd noe her. Ja bortsett frå ei ihjælkjørt mus øverst i Hølmebakken og en bonde som ruser traktor’n sin på fri eksos da.

Urskævs store turistattraksjon – rundkjøringa

På riksveg 22 rett mellom Gjestegården og Fjøset på Urskæv ligger det ei rundkjøring. Asfalten omkranser grasbakken som en feit smultring og midt i senter er det stable en haug med steiner. «Haug med steiner» høres kanskje litt simpelt ut. Det er meir rekti å skrive «utsmykning laga tå stein».
Steina er omstendig høggd ut te firekanta profiler og deretter resst opp på høgkant. Der står dom som påmm-fri i et beger frå McDonalds. Me litt meir gjønnomtenkt planlegging kunne dom sekkert fungert som solur æv. Som vi kunne brukt om strømmen vart borte i lengre perioder.

Dom har forresten laga rundkjøring i Bjørkelangen æv. Men der vart det mindre arbe på kara. Der trille det en stor fæl gråstein frå Festningsåsen da dom skaut. Itte sku’n på poltur, for den den stoppa itte før’n landa midt i den nye rundkjøringa. Og der står’n ennå. Dom er gla i Stuttreist og himlaga på Bjørkelangen.

Rundkjøringa på Urskæv – Et landemerke!

Rundkjøringa på Urskæv gjør det lett å forklare vegen te stæller som Urskæv sentrum og Finstadbru. Hvis du sker væra nødt om å forklare Oslofølk vegen tæll Høland? Da blir det «rett fram, over ei bru og to rundkjøringer me stein i midten. Det er så enkelt at sjøl den største krakafanten skjønner det.

Det var Vegvesenet og kommunen som vart enige om å bygge rundkjøringa. Grunnen var ælle uløkkene, faktisk 33 tå dom på ett år. Men det æller værste var at en person strauk me (ref. Indre Akershus Blad)

Visste di forresten at rundkjøringa vart planlagt på begynnelsen tå 2000-talet? Og at ordføreren på den tia var frå Lierfoss?

Ideen støli tå Engelskfølk med matematiske interesser

For ei stønn sea skreiv vi om noa her i by’n som kopierte en Polsk turistattraksjon. Det er visst gjeft å kopiere andres ideer.

Vi veit itte akkurat nær detta skjedde, men vi har mottatt elektroniske billeder via verdensveven som viser at noa har kopiert rundkjøringa i England! Dvs. itte sjølve rundKJØRINGA, for det har itte krakane fått tæll læll. Dom har bare stabla no steiner utpå en grasbakke. I runding, men uttas veg rundt. No så ulikt!
Vi veit itte åssen følk det er som har bygd detta, men vi trur det er matematikere, for dom har lagt en stein på toppen for å lage tegnet PI (π)

Men åffer gjorde dom detta, og håssdan fekk dom ideen? Jo, rein avundsjuke! Det kan tenkes at detta var Engelske turister på biltur i Norge. Kanskje dom tok noa Guinness på Fjøset og stakk da som fekk se å ølen kosta i Norge? Deretter kjørte dom ællt dom kunne og sleit me å navigere bilen i rundkjøringa? Når sånt skjer så blir’n jo fort litt meir edru. Det må ha vøri en opplevelse som en minnes godt.

Ælle karer som har titta på kvinnfølk en sein lurdagskveld veit at dom ser bedre ut i fylla. Ællt ser jo mye bedre ut når en har drøkki! Det var DETTA synsinntrykket tå rundkjøringa dom tok me seg himmat tæll Amesbury i England! Byggeplanene vart antagelig starte umiddelbart da dom formidle synet på den lokale ryktebørsen.

En må bare innse at å sanere den steinhaugen i England blir uråd. Detta får’n itte gjort no me uttass å bruke forferdelig mye penger på advokater.

Vi må bite det ti oss og bare glømme det som har skjedd. Heller væra stolte tå at utlendinger tar bryderiet med å kopiere våre ideer.

Dom har prøvd å overgå rundkjøringa vår me å legge no steiner på tvers oppå.
Kanskje dom rett og slett var matematikere og litt gla i Pi?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.