Strømmen gjekk, og kom tebasj att

Strømbrudd gjorde at inga så noenting

Tussmørke er ittno i forhold tæll det som var akkurat nå. Tunge skyer fulle tå vattn og ei sol som for lengst hadde køya gjorde at det vart svart som i magan på en afro-amerikaner nær strømmen gikk i kvæll.

Bekrefta på sosiale medier

Detta er vi heilt sekker om på at skjedde. På Facebook og are sosiale medier fekk vi bekrefte fenomenet, sånn at vi var heilt sekker om på det var mørkt. Følk skreiv «Nå gjekk lyset», «Nå vart det mørkt», «Plutselig mørkt».

Et kvarter etter strømbruddet flaug det inn ei elektronisk melling frå are sia gørrelva. På detta tidspunktet hadde vi fått tebasj strømmen i by’n, men lenger øst satt dom i mørke ennå. Det var for att dom tellhørde Mangen og der var det itte reparert elektrisiteten ennå.

Dom lurte på om vi kunne legge kabel frå by’n, gjønnom gørrelva, forbi huset te’n lang-Hans. Sånn at dom fekk sett fotballkampen.
Detta er gjort før. Norge har lagt kabler tæll Sverige, Danmark, Nederland og Finland, attpåtæll en til Russland. Det bygges en kabel tæll Tyskland og en tæll England æv. Itte nok med det, så tenker dom å legge en tæll Skottland! (ref. Enerwe). Kabel kan fint ligge i vattn så lenge det er go isolasjon på’n.

Itte vindkraft!

En beboer øst for gørrelva sier «Itte vindkraft, da lenker je meg fast». Reddaksjon tok kontakt og spørte hænn kan skulle lenke seg fast? Var det i tørkestativet?
Svaret var «En tå traktora, for tørkestativ har je itte. Må bli enten Zetor eller Volvo. Og så kaste nøkkla»

Han mente dessuten att midler tæll å legge strømkabel kunne tas frå dørfløttinga på rådhuset, for detta her var mye meir viktig.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.