Høyhastighetstog via Bjørkelangen

Å om dom legger traseen gjønnom by’n vår?

Høyhastighetsbanen frå Sverige tæll Oslo har vørti diskutert en del i Indre. Detta er no dom prøver å få tæll for å få spredd Coronaen fortest muli mellom Norge og Sverige. Det går for smått å spre Corona med Harryturer.

Kan det komma no godt ut tå detta?

Vi regner jo me at traseen blir lagt gjønnom by’n. Rett bak Tass-butikken hadde jo vøri det beste. På vinterstid vil togpassasjerene se Julehuset lyse opp gørrelva. Over Liermåsan ser det jo ut som på sjølveste vidda. Har di itte sett det kanskje? Da får di spenne på dikk skia og gå utover måsan en kald vinterdag. Det ser nesten ut som på høyfjellet, og så sparar di penger på biling, overnatting og mat.
Måsan er jo reine nasjonalparken. Der er det så flott og urørt natur at det er stor fare for vindkraftverk der.

Det er itte tvil om at det blir en stor opplevelse for dom som aker med trainet. Men drøpper det på oss? Åssdan påvirker høghastighetstoget næringslivet og livet i Hølmenby’n? Sker vi forlange en stasjon midt i by’n. Rett bak butikken kanskje? For om dom itte staner her i by’n da er det jo uråd.

Toget må stoppe i by’n

Med en stasjon her vil turismen blomstre. Tenk dikk! Kanskje det blir aktivitet i Tassbutikken igjen. Hallelujastemning i bedehuset? Større julegrån enn nonsti ved Olaf-huset. Fleire vel-krakker? Norwesco eller Valle sag & høvleri starter oppatt i gamleskolen? Tenk for et liv det hadde vørt her om høghastighetstoget hadde stant her.
Kanskje vi æv får et kulturhus der spællekåte Hølmenkarer kan spælle opp tæll dans.

Raulista pædd og skjeldne sommarsfævvler må vike! Jernbanen må legges på måsan! Måsan blir uansett ødelagt tå vindturbiner allikavæl.

2 kommentarer om “Høyhastighetstog via Bjørkelangen”

  1. Høres spennende ut, men vet ikke om jeg ønsker at toget skal stoppe i Holmenbyen. Da vil det vel dure gjennom Mokroken og det blir bru over Stavkjenn og Gardsjønn. Vi har hytte i Mokroken og får vel toget tvers over Mojordet. Noe av dette var planlagt for mange år siden, resten er fantasi.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.