Døgger det på brilleglasa?

Etter at denna Corona’n kom har vi mennisjer fått fleire nye utfordringer.

Da tenker vi itte på museåret, og sånt knusleri. Neidda! Det fysste vi måtte lære oss i Mars var å vaske nevane når vi hadde vøri på dass. Noa tå oss hadde lært det før, himante. Are hadde lært at dom itte sku pisse på nevane sa dom. Dom tok itte detta seriøst!

Nå er sjølsagt itte mig følk er mest redde for. Det er coronasmitte frå dørhavar, spyleknapper, kraner og lignende. Derfor måtte ælle innarbe rutiner som å nevane grundig og bruke antibac (sterkt brennvin me såpe ti). Detta er spesielt viktig når en ferdes i offentlige bygg, butikker og lignende.

Ting som itte passer hoppes

Munnbind (bleie i trynet) er æv noe vi måtte finne oss ti å gå me. I likhet med en hølending på Urskævfest på 80-tallet passer hæller itte munnbind og briller. Det går itte særli bra hoppes!
Denna bleia som dom anbefaler oss er så tett att når du blåser tur nasabora presses dårlig luft ut ælle veger foruttas gjønnom stoffet. For lufta sker jo ut!
Vi kan diskutere å mye detta hjølper, men uansett er vi nødt om å høre på følkehelseinstituttet og regjeringa.
Noa følk er imot munnbind. Dom tar lett på det og sier «Om du presser ut en promp ællt du ørker mellom di klamme rassballene dine, gjønnom underbuksa di, og gjønnom olabuksa di, lukter det mindre da?»
En kan tøyse så mye en vil, men detta er alvorlige greier!

Her døgger det kraftig på brilleglasa.

Problemet som oppstår me bleie (munnbind) i trynet og briller er naturligvis at det døgger. Det døgger no lendi fort på brilleglasa, og da får en itte kjørt bil eller gjort noa ting.
Har du fysisk arbe er det ekstra ille. Og skulle du arbe ute i sprengkulde så ser du itte det spøtt, for da er det skeisebane på innsia tittera dine!

Kjærringråd mot døgg på glasa

Zalo mot døgging

Motorsyklister frå Holmenbyen MC har for lengst fønni ei løsning på detta og deler den gjenne me dikk.
Du går på kjøkkenet og finner ei flaske me oppvaskmiddel, for eksempel Zalo. Detta drøpper du på ei lita fille, eller papirbeta frå tørkerull for eksempel.
En dråpa er nok sier dom, men bruk gjenne fleir.

Så tar du detta og gnur jamt over innsia på brilleglasa. Da blir det en tunn såpefilm der som gjør at det itte døgger.

Værsågo! Ett coronaproblem mindre 😉

Obs! Følk sier at Zalo KAN ødelegge brilleglas. HB Online tar ittno ansvar, detta gjør di på egen risiko.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.