Det er følketomt i butikken her æv!

Harryhandel i strie strømmer

Nei, vi sker itte skriver sie opp og sie ned om Charlottenberg og svenskehandel sånn som Indre Akershus Blad gjør. 25 gonger hittæll i år har dom skrivi om detta.
Gud hjølpes! Åffer!!!, er det mange som grunner på.

Det er itteno å skrive om att det er følketomt uttaføre butikker væ? Dom kunne kommi hit og sett på butikken her i by’n. Der har det vøri følketomt i mangføldine år læll. Men skriver dom om det? Nei det gjør dom itte! Å er egentlig forskjellen på vår butikk og en butikk på are sia grensa undres vi.

Nå sker Holmenbyen Online gå foran me et godt eksempel. Vi sker oppmuntre følk tæll å handle lokalt. Problemet her i by’n er at det kun er en butikk, og den er nedlagt.
Det er mange som tenker tebasj på Tassbutikken. Der fekk en kjøfft brød, mjølk, motorsager og mopeder. En kunne møte følk og skravle. En vart oppdatert tå ryktebørsen og visste ællt som skjedde og som itte hadde skjedd. Det var rett og slett en trevli butikk som hadde det æller meste. Men nå som itte Tassbutikken er i drift men bygges om tæll turistattraksjon må vi nesten skrive om det som skjer på Bjørkelangen og Urskæv istælle.

Se dikk rundt!

Vi oppfordrer følk å ta seg en tur rundt om her i bygda, for her får en tak i ælt en behøver. Inna 5 minutt me bil får du kjøfft sukker, gjær, hermetikk, hyssing, strikk tæll Norgesglas, skokrem, lyspærer, hosor, mjøl og det æller meste. Du kan få slifft nøkkler på Urskæv. Du får kjøfft hæsjbånd tæll drever’n på Bjørkelangen. Og er du kraka og itte klarer å laga deg mat sjøl så er det å få kjøfft mat over ællt.

Men sjøl om en får tak i ællt her i bygda så feier følk over grensa stadig menings. Skulle tru det er en stor magnet i metropolen Charlottenberg.

Mænn å mye koster den turen over grensa egentli?

Koster bare en hundrelapp i bensin sier følk. Men da kan dom itte tenke lengre enn nasan rekker. Eller kanskje dom har en gammal bil som reparerer seg sjøl som som på tegnefilm? Æller en bil som går på alternativt drivstoff som f.eks. gammal pommesfritsolje æller himkok? Æller en bil uttass forsekkring, me himelaga skjelter og som itte finnes i noa register? Ja det sker vi itte spekulere meir i, men sjøl om en kjører original moped så koster tur’n over grensa penger. Det er ihvertfall sekkert!

Regnestøkket me trølle fakta, for dikk som Harryhandler

For følk som har råd tæll en vanlig moderne bil så regnes det minst 4 kroner for en kilometer. Det er det som det koster, me ælle utgiftene og drivstoff.

Frå Holmenbyen Øst tæll Eda Shoppingsenter er det 59km hår veg, og det skulle blir 118km begge veger (dersom batteriet på kalkulatoren vår itte er tomt for strøm). Kanskje lenger æv, dersom du har plunder me å finne parkeringsplass eller må te skøgs for å mige på vegen.

118 x 4kr = 472kr.

Du må spara over 472kr for att det sker lønne seg å handle i Sverige. Men å gjør du når du er på Harrytur? Jo, du handler mye fanteri og tral du itte behøver. Kanskje du tar me deg både polkagriser og kinaputter himmat. Eller ei dørmatte med svensk tekst på?
Og itte nok med det, kanskje du blir sulten på tur’n æv? Og da kjøper du jo no å ita. Det er vel fort gjort at det går 6-7-800kroner på en sånn tur.

Sånn! Nå kan du sitta der og tenke litt over detta, og skamme deg litt neste gong du aker på Harryhandel. For mens du trur du sparar no lendi me penger på svensketurer så tapar lokale butikker det beløpet du handler for. Og skattepenga som butikka herover bidrar me, dom går tæll sjukehim, skoler og ællt det du nyter i lange drag når du høller deg i himbygda.

Følk sier det lønner seg å handle snus, tobakk og brennvin i Sverige. Dom sparar mye penger. Men dom hadde vel spara mest på å itte røyke, og hæller brenne sjøl.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.